Vijf simpele mindfulness tips

Geluk zit in de kleine dingen; de kleine dingen van het moment. Deze vijf simpele mindfulness-tips kunnen je helpen vaker in het moment te zijn. Je kunt ze direct toepassen in je dagelijks leven.

1. Doe één ding tegelijk
Stop eens een dag met multi-tasken. Focus je op één ding. Doe het rustig en met aandacht. Zelfs als het iets is wat in eerste instantie niet zo inspirerend lijkt. Merk op hoe aandacht zelfs eenvoudige handelingen bijzonder kan maken.

2. Blijf met je volle aandacht bij het gesprek als je met iemand praat
Luister voor de volle honderd procent als je met iemand in gesprek bent. Houd je telefoon in je zak en toon interesse in je gesprekspartner.

3. Je hoeft niet zo veel
Het lijkt wel of we het tegenwoordig druk moeten hebben om mee te tellen. Hoe zou het zijn als je iets minder deed en alleen de dingen waar jij je goed bij voelt. Als je het gevoel hebt dat je veel moet doen, vraag jezelf dan eens af of alles op je lijstje werkelijk moet. Misschien is het maar een gedachte.

4. Tevredenheid
We zijn geneigd om onszelf te vergelijken met anderen. Vergelijken maakt ontevreden. En het hoeft ook niet. Jij bent jij en je bent goed zoals je bent. Merk op wanneer je jezelf vergelijkt en wees je bewust van wat vergelijken met je doet. Je stopt er vast vanzelf mee.

5. Maak van schoonmaken en koken je meditatie moment
Voor vele mensen een last, maar koken en schoonmaken zijn ideale momenten om te mediteren. Doe het met je volle concentratie. Als je gefrustreerd raakt, concentreer je dan weer op je adem en laat de spanning los.