Training Mindful ouderschap

‘Je hebt weleens zo'n dag dat je niet precies weet of je nou zelf in een slechte bui bent of dat iedereen om je heen gewoon rete-irritant doet’- Onbekend

Soms is het behoorlijk zoeken als ouder. Naast de mooie, ontroerende momenten met je kind, is er ook de stress van het ouderschap. Alleen al dagelijkse dingen als aankleden, eten en naar school gaan, kunnen gepaard gaan met veel gedoe en strijd. Je vraagt je af hoe je die negatieve spiraal kunt doorbreken en weer plezier kunt hebben met je kind. De ervaring leert dat aandachtig zijn en niet direct in actie komen een doeltreffend en eigentijds antwoord is op die vraag. Het brengt:

  • meer rust in huis
  • een beter contact met je kind
  • minder stress voor iedereen
  • minder ruzie en gedoe

De training

In deze training leer je hoe je met behulp van meditatie- en ademhalingsoefeningen op een aandachtige, niet oordelende manier met je kind kunt omgaan. In plaats van direct en automatisch te reageren in een situatie, leer je erbij stil te staan en te kijken naar wat belangrijk is voor jezelf en je kind. Dat geeft ruimte om adequaat te reageren. Het geeft meer rust en plezier je het gezin.

De training omvat een kennismakingsgesprek, 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2.5 uur en een stilteochtend/-middag of -avond halverwege de training.