5 tips om je elke dag vrij te voelen

Ook weer terug in de routine van alledag? Dagelijks naar je werk, filerijden, de boodschappen, gezin, de was… Grote kans dat je vakantiegevoel dan al snel verdwijnt. Wat helpt je om een gevoel van vrijheid te hebben? 5 tips:

1. Doe één ding tegelijk
Stop met multi-tasken. Focus je op één ding. Doe het rustig en doe het met aandacht. Wat je ook doet, het wordt er een stuk leuker door.

2. Doe minimaal een kwartier per dag helemaal niets
Geen smartphone, geen tv, geen boek. Doe gewoon even helemaal niets en geniet van het moment. De korte meditatie ‘Effe relaxen’ kan je helpen om uit de doe-modus te stappen en alleen maar te zijn.

3. Ga elke dag de buitenlucht in
In de vakantie ben je vaak de hele dag buiten. Dat doet goed, want een wandeling van een paar minuten in de buitenlucht – zelfs midden in de stad – vermindert het stressniveau. Doordat je gedachten even van het werk gehaald worden, omdat je andere indrukken opdoet en even frisse lucht binnenkrijgt. Neem je boterham dus mee naar buiten.

4. Doe minder
We willen graag alles wat andere mensen ook doen. Dit hoeft niet. Doe minder en alleen de dingen waar jij je goed bij voelt.

5. Doe dingen niet gelijk achter elkaar
Neem een korte pauze tussen twee verschillende activiteiten. Zo kun je de ene taak even van je af zetten en je weer opladen voor een nieuwe taak.